De geschiedenis van Willemsfonds Zwevegem

2019: Nieuwe voorzitter

Op 8 januari kozen het bestuur van Willemsfonds Zwevegem en de plaatselijke perskring Wannes Capelle, zanger van het Zesde Metaal, tot figuur van het voorbije jaar. Hij haalde het van Joost Vanhessche, die een mooi boek schreef over de geschiedenis van de brandweer en de Grote prijs Marcel Kint, die gepromoveerd werd tot wielerwedstrijd van categorie 1.1.          

Op 14 maart volgde dan een druk bijgewoonde huldiging.

Twee dagen later, op 16/03, hadden we de theatervoorstelling “Huisvrouwmonologen”. Een 200 toeschouwers genoten van een hilarische komedie van productiehuis Paljas. Topactrices Myriam Bronzwaar, Tina Maerevoet en Els Béatse gaven het beste van zichzelf. Nadien was er een meet en greet met de fans in het foyer.

Nog in maart hadden we de afronding van onze 2-jaarlijkse prijskamp Jeugddichter van Zwevegem. Xander Bostoen werd verkozen en gehuldigd tot jeugddichter van Zwevegem voor de komende twee jaar. Hij haalde het met zijn origineel gedicht uit een hele reeks inzendingen. Dit houdt ook in dat hij van de gemeente regelmatig een opdracht krijgt om een gedicht te schrijven en voor te dragen n.a.v. festiviteiten of officiële gebeurtenissen. 

Zowel minister van cultuur Sven Gatz, nationaal Willemsfonds voorzitter Laurent Rens als burgemeester Marc Doutreluingne kwamen onze jonge dichters motiveren om verder te doen. Zij verzorgden ook mee de prijsuitreiking.

Begin april nam Guido Margodt de voorzittersfakkel over van Yvan Nys. Yvan was gedurende 10 jaar ondervoorzitter en nadien 12 jaar voorzitter. Yvan werd in de eerstvolgende bestuursvergadering benoemd tot ere-voorzitter.

Onder een stralend lentezonnetje in april hadden we ons jaarlijks bedrijfsbezoek. Dit jaar bleven we terug in eigen gemeente. In buizenbedrijf Fomeco werden we met open armen ontvangen met een boeiende uitleg en rondleiding. Aansluitend trokken we richting het Balladehof waar we op het terras konden genieten van koffie en een overheerlijk dessertbord.

Op 12 juni werden alle westvlaamse Willemsfondsafedelingen uitgenodigd op het afdelingenberaad, dat doorging in zaal St Paulus in Zwevegem.

Met Zwevegem Ommegang, begin juli, ging onze eerste tentoonstelling door. Twee van onze eigen leden, bestuurslid Lieve Everaert, met keramiek en Urbain Vandeplancke, met schilderwerkennkregen de kans om gedurende het weekend hun werken aan een breder publiek voor te stellen. De vernissage werd druk bijgewoond en ook tijdens het weekend was er een mooie opkomst.

Op 24 augustus trokken we met een volle bus op dagreis. Na een stevig ontbijt en een rondleiding in het nieuwe zwembad (Lago) stapten we de bus op richting Dranouter voor een bezoek aan de wijngaard “De Monteberg”. Na de deskundige uitleg en een proeverij ging het richting Heuvelland waar we in restaurant Den Heksenstoel het middagmaal mochten nuttigen. 

  Na de middag traden we in de voetsporen van de familie Welvaert (Eigen Kweek). Met de bus maakten we een rondrit naar verschillende plaatsen die we herkenden uit de serie. Regelmatig was er een tussenstop met o.a. een stuk 'shit of mouse' taart. Na het afondend avondmaal in restaurant “Scherpenberg” in Heuvelland, trokken we terug richting Zwevegem.

  Onze tweede tentoonstelling, tijdens Zwevegem kermis was ook terug een succes. Cecile Vanhuysse met keramiek en Johan Hespeel met foto’s waren de kunstenaars van dienst. Ook dit keer kon er terug op een heel ruime publieke belangstelling gerekend worden.

  Nog in september werd het winnende gedicht van onze jeugddichter aangebracht in een bushokje in Moen. Een blijvende herinnering.

  Van 13/09 t.e.m. 17/09 trokken we met 5 kunstenaars en een aantal bestuursleden voor een tentoonstelling naar partnerstad Lorsch. Naast de officiële ontvangsten en plechtigheden konden we ook van de gezellige kermissfeer genieten middenin een fraai decor. Onze gastgezinnen namen ons met veel plezier op sleeptouw. Terug een onvergetelijke ervaring.

  Begin oktober hadden we onze Breugelavond, waar we lekker eten, een gezellig samen-zijn en ontspanning met elkaar combinerenYvan Nys werd er als uittredend voorzitter nog eens in de bloemetjes gezet. Ook bestuurslid Lieve Everaert werd gehuldigd voor haar lange staat van dienst (35 jaar) als bestuurslid. Stichtend lid Hervé Devos werd eveneens in de hulde betrokken.                                                                                       

  Op 9 november trokken we onze wandelschoenen aan voor een herfstwandeling. We startten met koffie en cake en gingen daarna op stap voor een wandeling van een 5-tal km. door onze mooie gemeente. De obligate tussenstops werden er door iedereen met plezier bijgenomen. Afronden deden we in zaal 'De Wieke' met de al even traditionele klaaskoeken met warme chocolademelk of koffie.                                                                                       

  Als slot van dit bijzondere werkjaar trokken we met een volle bus richting Puurs, waar we de musical 40 – 45 gingen bijwonen. Een buitengewoon spectakel door alle aanezigen sterk gesmaakt.

  2018: Nieuwe stijl

  Reeds voor de 35ste keer werd op 9 januari de "figuur van het jaar" verkozen door het bestuur van het Willemsfonds Zwevegem samen met enkele afgevaardigden van de Zwevegemse perskring.
  Marc Desmet kwam als Figuur van het jaar 2017 uit de bus. Met zijn film Opa; waarin ook tal van Zwevegemse acteurs en figuranten in te zien zijn, wist hij een mooie uitstraling te geven aan onze gemeente.
  Ruth Vandenborre werd eervolle tweede met haar pelgrimstocht van Zwevegem naar Compostella, waarbij ze ook geld inzamelde voor goede doelen en derde plaats ging naar Moen feest, voor de organisatie van een fantastisch muziekevenement met onderandere K3 en Nathalia.


  Het is stilaan de gewoonte geworden binnen onze afdeling om begin maart naar het Toneel te trekken. Dit jaar stond op 10 maart de voorstelling "Slachtinge" met Maaike Cafmeyer, Lien De Graeve, Mathias Sercu en Tom Ternest op het programma.
  De voorstelling had heel veel succes, en lokte met een bezoekersaantal van 300 personen een volledig uitverkochte theatherzaal.


  Op 15 maart vond de huldiging van de verschillende laureaten van "figuur van het jaar" plaats. Onder het goedkeurend oog van heel wat aanweziging mocht Marc Desmet de keramieken uil in ontvangst nemen; die naar jaarlijkse gewoonte werd gemaakt door kunstenares Claudine Buysscaert.

  Op 19 april hadden wij onze jaarlijks bedrijfsbezoek. Dit jaar waren wij op bezoek bij de Logistieke School van het Materieel in Doornik, waarvan de gemeente Zwevegem 50 jaar geleden het peterschap aanvaarde.
  Naast de hartelijke ontvangst kregen wij ook een unieke rondleiding in de kazerne, een heel interessante en boeiende uiteenzetting gevolgd door een prachtige receptie als afscheid.
  Een bedrijfsbezoek om nooit te vergeten.

  Dit jaar was er opnieuw onze 2-jaarlijkse “Uilendis” op 3 juni. 92 ingeschrevenen konden er genieten van een succesvol lekker Beenhesp en daarna genieten van een heerlijke koffie met cake en een gezellige namiddag onder vrienden.   

  Van 28 juni t.e.m. 2 juli was er “Special Art”, een tentoonstelling van kunstenaars met een beperking, spijtig genoeg was de belangstelling maar matig. 

  44 Personen namen in augustus deel aan de dagreis. Naar ondertussen jaarlijkse gewoonte starten we de dag met een stevig ontbijt. Daarna ging het richting de Beverse Kaasmakerij, waar we info kregen rond de kaasproductie en enkele proevertjes. 's Middag werden broodjes en een infomoment voorzien in het streekproducten museum van Halle. Tot slot bezochten we ook het ronde museum in Oudenaarde, om de dag te eindigen in taverne de Harlekijn voor voor een heerlijk avondmaal. 

  De kermis tentoonstelling van 30 augustus t.e.m. 09 september die in het teken stond van het einde van de herdenking van “100 jaar Groote Oorlog” kreeg de naam “Interbellum”.
  De geschiedenis tussen de 2 wereldoorlogen kon rekenen op heel wat bezoekers, waaronder een 11-tal klassen die de tentoonstelling kwamen bezoeken.

  De Breughelavond van 19 oktober was traditiegetrouw een succes. 79 Leden genoten van een lekkere maaltijd en konden nadien dansen op de muziek van Lily musicsound.
  Tussendoor werd Albert Flipts bedankt voor zijn inzet en werkkracht om van de Interbellum tentoonstelling mede een succes te maken.

  Het werkjaar sloten wij traditiegetrouw af met de herfstwandeling in november. De 34 deelnemers starten na de ontvangst met koffie en cake aan een 4,5 km wandeling met de gekende stops, voor een jeneverke, een snoepje en een drankje.
  Bij de terugkeer in zaal De Wieke kon iedereen nog genieten van koffie met lekkere klaaskoeken.

  2017: Willemsfonds Zwevegem bestaat 40 JAAR !!

  In 2017 vieren wij ons 40 jarig bestaan! Een jubileum jaar!
  Daarom willen wij graag onze leden bedanken, en krijgt ieder gezin een prachtig winkelmandje aangeboden.


  Traditiegetrouw beginnen we ons werkjaar met de verkiezing van de figuur van het jaar. Voor het jaar 2016 verkozen we samen met de Zwevegemse Perskring Gwendoline Remmerie als laureaat. Gwendoline bracht vorig jaar haar zesde boek 'Inzicht, een verdwaalde zoen' op de markt en zorgde daardoor voor de nodige uitstraling van Zwevegem. Tweede en derde plaats gingen naar accordeonist Tom Weedaege en Showband Calypso.

  De voorstelling "Den Grooten Oorlog tussen de Patatten" van Lien en Bart, met als gast Ed Kooyman was een waar succes. Op zaterdag 4 maart vulde de Zwevegemse theaterzaal zich volledig met Willemsfonds en NSB leden om van deze fantastische show te genieten. Prachtige liederen wisselden elkaar af met verhalen van tijdens "den grooten Oorlog" en grappige toespelingen. Opnieuw een geslaagde avond.

  Op 22 maart werd de keramieken uil van de hand van onze kunstenares Claudine Buysscaert overhandigd aan de Figuur van het jaar 2016. Schrijfster Gwendoline Remmerie werd ingeleid door gastspreker Mark Eyskens.
  Ook de laureaten Tom Weedaege en Showband Calypso werden beloond met een prachtige oorkonde.

  Ook dit jaar organiseerde het Willemsfonds een bedrijfsbezoek in eigen streek. Op 8 april bezochten we de Hoeveslagerij Willem in Sint-Denijs.
  Om de namiddag goed te starten, werden we verwelkomt in het Balladehof met een heerlijk stukje warme appeltaart met ijs, om van daaruit richting Sint-Denijs te trekken naar de Hoeveslagerij. We brachten een bezoek aan de koestal en de slagerij om achteraf in het zonnetje te genieten van een drankje en te proeven van een lekker stukje vlees.

  In aanwezigheid van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en een 90-tal aanwezigen werd op zaterdag 13 mei de derde Zwevegemse jeugddichter Océane Demasure gehuldigd. Tweede laureaat werd Lise Derycke en derde werd Lara De Weirdt.
  Naar aanleiding van deze huldiging brachten wij met onze Willemsfondsafdeling ook een eerste dichtbundel uit met werken van de eerste 2 jeugddichters Marthe Segers en Justine Ameye.

  Naar jaarlijkse gewoonte zorgde onze Willemsfondsafdeling opnieuw voor het culturele deel van het ommegang weekend van 30 juni tot en met 2 juli met een prachtige tentoonstelling in de foyer van het theatercentrum.
  De tentoonstelling getiteld "Graven naar verwondering" liet ons genieten van de werken van twee kunstenaressen. De schilderwerken naar de hand van Lieve Deryckere en de keramieken beelden van Katrien Lemon werden door een 195 tal bezoekers warm onthaald.

  Op zaterdag 26 augustus stond onze dagreis op het programma. 50 deelnemers verzamelden rond de ontbijttafel in de Harlekijn in Knokke Zwevegem om van daaruit te vertrekken richting de likeurbrouwerij Verhofstede. Na enkele likeur proevertjes en anekdotes  reed de bus richting Sint-Niklaas om een broodjesmaaltijd te nuttigen. Na de middag brachten we een bezoek aan de Azaleakwekerij waar we uitleg kregen over het in bloei trekken van de plant, om vervolgens; na een korte tussenstop in café "de bonte koe", door te rijden naar het Cartoonmuseum in Kruishoutem. Ten slotte keerden we terug naar de Harlekijn voor het avondmaal. Het was een mooie, zonnige dag en een geslaagde busreis. 

  Van 7 tot 10 september kan men de tentoonstelling "In beeld gebracht" bezoeken. Tijdens het Kermisweekende kon men voor het eerst de schilderijen van Koenraad Ghekiere en de kermieken beelden van Lieve Verschelde bezichtigen. Met een 283 bezoekers, kunnen we spreken van een groot succes.

  Op 29 september werd ons 40 jaar bestaan gevierd en werd onze Burgemeester Marc Doutreluingne gehuldig voor zijn 35 jaar als lid van onze vereniging.
  Het werd een groot "feest met de burgemeester" met zo een 400 aanwezigen. De opbrengst van deze avond werd geschonken aan 2 Zwevegemse goede doelen. Niemand minder dan Wannes Cappelle lootte Huize Ten Dries; een begeleidingstehuis voor jongeren en kinderen, en het Usherteam; die wetenschappelijk onderzoek steunt naar het syndroom van Usher, uit.

  Ook dit jaar was het Breughel festijn een schot in de roos. op 13 oktober genoten bijna negentig aanwezigen van de lekker pensen, patés, kaas en kippeboutjes met brood of krielpatatjes om de avond af te sluiten met een optreden van Wim Dekoker.

  Begin november was er opnieuw onze herfstwandeling. We mochten wederom een 40-tal wandelaars verwelkomen in zaal "de Wieke" boven de bibliotheek op 4 november. Eerst even genieten van een kopje koffie met lekkere cake (gebakken door ons bestuurslid Carine), om daarna een 6km te stappen in het prachtige Sint-Denijs. Op de tocht werd af en toe een stopplaats ingelast, waar we verwend werden met een drankje of een hapje. Deze gezellige namiddag werd naar gewoonte afgerond met koffie en klaaskoeken.

  We sluiten het jaar af met de overhandiging van de opbrengst van "Feest met de burgemeester" aan de twee geselecteerde goede doelen.
  Op 19 december werden twee cheques van 2250 euro plechtig overhandigd aan begeleidingstehuis Huize ten Dries en aan Usherteam.

  2016

  Voor de 33ste maal werd op 12 januari de "figuur van het jaar" verkozen door het bestuur van het Willemsfonds Zwevegem en de plaatselijke pers.
  Als Figuur van 2015 werd het internationaal maritiem georiënteerd bedrijf GEOxyz gekozen. Een eervolle tweede en derde plaats ging naar respectievelijk Jacques Delrue; voorzitter van de "Moense Gordel" en Joël De Rore; kunstenaar.

  Op 18 februari verleende het Willemsfonds zijn medewerking aan de controversele boekvoorstelling "Gelukkig in de Sovjet-Unie". De schrijfster Irina Malenko vertelde over haar jeugdjaren in de Sovjet-Unie en hoe haar kijk anders is dan deze van westerse visies. Achteraf konden de 75-tal aanwezigen vragen stellen.

  Toneelvoorstelling "Grote Liefde" met Marleen Merckx (gekend van 'Thuis') en Bert Cosemans ('Lili & Marleen' en 'Flikken') ging door op 5 maart. Tijdens deze pittige komedie kregen de 180 toeschouwers heel wat herkenbare dingen uit het huwelijksleven te zien.
  Achteraf kon nog een babbeltje geslaan worden, of een foto met de acteurs genomen worden.

  Zoals eerder te lezen werd als "figuur van het jaar" het bedrijf GEOxyz verkozen. De uitreiking van deze prijs vond plaats op 10 maart.
  Voor het eerst sinds de verkiezing werd een bedrijf laureaat. GEOxyz mocht dan ook de keramieken uil van kunstenares Claudine Buysscaert in ontvangst nemen. Burgemeester Marc Doutreluingne gaf aan dat het Willemsfonds en de perskring een goede mix gekozen hadden, want na het prijzen van de industriele capaciteiten van Zwevegem kwamen ook sport en cultuur aan bod.
  De oorkondes voor de tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Jacques Delrue; voorzitter van de wandel- en fietsorganisatie "Moense Gordel" en kunstenaar Joël De Rore.

  Onze gemeente kende heel wat edelen en kasteelheren, om dit stukje cultuur onder de aandacht te brengen werkten we ook mee aan de voordracht:
  "Het verloren kasteel van Sweveghem" door Zwevegemnaar en dokter in de geschiedenis Jan Vandenburie, waarbij we 125 personen mochten verwelkomen.

  Op 19 april ging het Willemsfonds op bedrijfsbezoek bij Samsonite. Het was een aangenaam bezoek met veel leerrijk informatie op een duidelijke manier gebracht. Na de rondleiding in het bedrijf was er ook de mogelijkheid om enkele spulletjes aankopen te kopen aan een gustige prijs in de bedrijfsshop. Tot slot werd nog een glaasje gedronken op het welslagen van de activiteit.

  Naar twee-jaarlijkse konden we begin juni weer aanschuiven aan onze gekende Uilendis. De warme beenhesp met groentjes en gratin aardappelen smaakten onze 90-tig tal gasten en ook de heerlijke cake bij het kopje koffie liet iedereen zich wel smaken.

  Van 1 t.e.m. 3 juli, tijdens Zwevegem Ommegang, was er opnieuw onze tentoonstelling met werken van eigen leden. De schilderijen van Lut Verbrugge en de keramieken werken van Guido en Jessica Van Heeke kregen veel positieve commentaren van de bijna 170 bezoekers die deze prachtige tentoonstelling kwamen bezichtigen.

  Op zaterdag 27 augustus stond de dagreis op het programma. Alle deelnemers werden in de foyer ontvangen met een heerlijk ontbijtbuffet. daarna ging het met de bus richting Poperinge voor een degustatietoer in het hopmuseum. Na deze interessante rondleiding volgde het middagmaal in restaurant de Leene te Poperinge. Na de koffie met gebak bracht de bus ons tot bij het oldtimermuseum in Lo-Reininge om daarna van daaruit richting kust te rijden. In Nieuwpoort werden we verwacht in "Bommenvrij" een oude bunker in de stad. Op die plaats organiseert "Coming World Remember Me" een workshop om een beeldje te maken ter nagedachtenis  van alle gesneuvelden uit de wereldoorlog. Deze beeldjes zullen in 2018 tentoongesteld worden aan de palingbeek te Ieper. Ten slotte was er nog het avondmaal in restaurant Sandenshove aan de zeedijk. Wie nog zin had kon daarna nog even genieten van de plaatselijke Sint-Bernadusfeesten of gewoon genieten van een zonnig terrasje. Moe maar voldaan keerden we daarna terug richting Zwevegem.

  Tijdens Zwevegem kermis; van 8 tot 11 september, genoten ongeveel 240 personen van onze tentoonstelling " Via beeldtaal ons verhaal" met prachtige schilderijen van Olivier Bulteel en unieke werken van Ann Vantieghem. Opnieuw een geslaagde activiteit.

  Onze tweede Breughelavond op 7 oktober was een fantastische avond. Alle aanweziging konden genieten van een heerlijk buffet om daarna uit volle borst mee te zingen met enkele klassiekers in ons 'Café Chatant'. Dit zorgde voor enorm veel sfeer, het duurde dan ook niet lang voor de eerste polonaise werd ingezet.

  Ondertussen reeds voor de zesde keer maakten we op 12 november een gezellige herfstwandeling. Na de innerlijke mens te hebben gesterkt met een lekker kopje koffie en een stukje cake, trokken we met enkele wagens richting Deerlijk waar we een parkoer van ongeveer 5 km aflegden. Zoals gewoonlijk verzamelden de bijna 60 wandelaars opnieuw in zaal de Wieke om te genieten van koffie en heerlijke klaaskoeken.

  2015: Een gewaagd jaar.

  Zoals elk jaar werd begin januari de figuur van het jaar 2014 gekozen door de Zwevegemse perskring en het Willemsfonds Zwevegem. Op 13 januari haalde nationale zegekoning belofte-wielrenner Jens Vandenbogaerde het voor Christian Debrabandere voor de organisatie "MR voor MS" en "Samen sterk tegen kanker" met hun organisaties ten voordele van het kinderkankerfonds.

  Vorig jaar werden we op elke activiteit vergezeld van onze spaaruil. Op 29 januari werd zijn inhoud geledigd in bijzijn van de Zwevegemse pers en geschonken aan de organisatoren van "Samen sterk tegen kanker". Na de telling mochten we een cheque overhandingen voor niet minder dan 530 euro.

  Op vrijdag 13 maart organiseerde het Willemsfonds Zwevegem een wijnproefavond voor een 40-tal wijnliefhebbers.Wijnhuis "Lippens" presenteerde ons een lekkere Cava en roze wijn en verschillende witte en rode wijnen zowel uit Frankrijk als uit Italië.

  Na de verkiezing op 13 januari werd de keramische uil (de trofee) voor figuur van het jaar 2014 uitgereikt op 19 maart. Onder het goedkeurend ook van een 80-tal sympathisanten mocht Jens Vandenbogaerde zijn uil in ontvangst nemen uit de handen van kunstenares Claudine Buysschaert als nationale zegekoning bij de beloften wielrennen. Ook Christian Debrabandere en "Samen Sterk tegen Kanker" (respectievelijk tweede en derde plaats) mochten een oorkonde in ontvangst nemen.

  Dit jaar werd voor de tweede maal de poëziewedstrijd voor jongeren van twaalf tot vijftien jaar "jeugddichter van Zwevegem" georganiseerd. Het thema van deze editie was "Dromen". Op 9 mei stelden de top 10 dichters hun talenten tentoon aan onze jury en op 30 mei volgde de proclamatie voor een publiek van ongeveer 65 personen. Justine Ameye werd gekozen tot tweede Jeugddichter van Zwevegem en nam de hoofdprijs van 250 euro en een mok met haar gedicht op mee naar huis. Gwennaelle Coutant en Bo-Eva Delgat vervoegden het podium

  Op 6 juni was er het traditionele petanquetoernooi tegen KWB Knokke. Het was reeds de tiende editie. Met vereende krachten zorgden onze Willemsfondsploegen voor een zesde overwinning en brachten de tussenstand op 6-4. Na de sportieve prestaties werd afgesloten met een verfrissend aperitief en een heerlijke barbecue.

  Van 3 t.e.m. 6 juli hadden wij tijdens Zwevegem Ommegang opnieuw een tentoonstelling, getiteld "Gewaagd". Een gewaagde tentoonstelling omdat ditmaal geen werken van eigen leden, maar wel van alle bestuursleden; al dan niet bijgestaan door een ervaren kunstenaar, werden tentoon gesteld. Zo een 200 tal bezoekers kwamen deze prachtige tentoonstelling bezichtigen.

  Op 22 augustus hadden we onze jaarlijkse daguitstap. We beginnen de dag met een gezond ontbijtbuffet in zaal "De Uilenspiegel" in Zwevegem. Daarna ging het met de bus naar brouwerij Maenhout. Na de rondleiding en het proeven van twee biertjes (Blinde mol en Koeketien) vervolgende we onze rit naar restaurant Sint-Jan in Diskmuide voor een lekkere boterham. Na het middagmaal bracht de bus ons naar Nieuwpoort om de terugreis naar Diskmuide te ondernemen met de Yserstar. Na het genieten op de boot ging de reis richting chocolaterie Ledoux om de reis af te sluiten met een avondmaal in het Jagershof in Woumen.

  Ook dit jaar was het Willemsfonds opnieuw aanwezig tijdens het Zwevegemse kermisweekend van 10 tot 14 september met haar tentoonstelling "In Confrontatie". Waarbij de beeldende kunst van Sonja Bulteel "in confrontatie" ging met de dicht- & schilderwerken van Gilbert Vangampelaere.

  Een weekje later; van 18 tot 21 september, mochten enkele kunstenaars van Willemsfonds Zwevegem hun werken tentoonstellen in onze partnerstad Lorsch, waar we mochten rekenen op heel wat belangstelling.

  Voor het eerst werd de gekende kaas en wijn avond vervangen door een Breughel festijn. Een tachtigtal aanwezigen genoten van de heerlijke pensen en patés met brood of krielpatatjes. Na de heerlijke maaltijd was het de beurt aan zanger "Frederik" en hij bracht onmiddellijk sfeer in de zaal. Kortom opnieuw een gezellige avond.

  Naar jaarlijkse gewoonte trekken we begin november onze wandelschoenen aan voor een gezellige herfstwandeling. Op 7 november verzamelden de Willemsfondswandelaars in de Wieke. Na een kopje koffie en een stukje cake, vertrokken we richting OC De Brug vanwaar de tocht startte. Op het parkoer van ongeveer 5km, werden enkele stops ingelast waar een drankje of hapje was voorzien. Na de tocht werd opnieuw verzameld in de Wieke om de dag af te sluiten met koffie en heerlijke klaaskoeken.