Willemsfonds Zwevegem organiseert tijdens het weekend van Zwevegem Kermis (5-8 september) een groepstentoonstelling voor Zwevegemse kunstenaars.

 

Alle Zwevegemse kunstenaars, jong of iets minder jong, die al eerder tentoon stelden of voor de eerste keer naar buiten willen komen met hun werk, komen in aanmerking om deel te nemen.

Om zoveel mogelijk kunstenaars de kans te bieden, organiseren we de tentoonstelling op diverse locaties. Vooreerst de gebruikelijke zaal, foyer van het theatercentrum, maar ook in de Sint-Amandus Kerk en het WZC St Amand, zullen werken te zien zijn.

De opbouw van de tentoonstelling zal op woensdag 4 september gebeuren. De vernissage is op donderdag 5 september in de kerk. De tentoonstelling zal voor het ruime publiek open zijn op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september. De 3 locaties in het centrum van Zwevegem, zijn op wandelafstand van elkaar en vormen 1 geheel, die ook kan gezien worden als een kunstwandeling tijdens het kermisweekend. De toegang tot de verschillende tentoonstellingslocaties is gratis.

De voorwaarden om deel te nemen:

-           In Zwevegem of één van de deelgemeenten wonen.

-           Kunst als hobby of een meer professioneel niveau beoefenen.

-           Je werken aan het grote publiek willen tonen.

-           Tijdig inschrijven.

 

Om dit mee te kunnen realiseren vragen we per deelnemend kunstenaar een bijdrage van €20 pp.

Willemsfonds Zwevegem draagt verder de organisatiekosten (de ruimtes, uitnodigingen, de vernissage, algemeen materiaal…). Persoonlijke benodigdheden (bv. Sokkels worden door de kunstenaars zelf voorzien).

Er wordt geen afdracht gevraagd bij eventuele verkoop van werken tijdens de tentoonstelling.

 

Inschrijven kan tot 4 augustus bij de voorzitter van Willemsfonds Zwevegem, Guido Margodt via mail guido.margodt@telenet.be en is pas definitief na storting van de bijdrage op rekening van Willemsfonds Zwevegem (BE50 4687 1427 4118). Alle informatie zal ook terug te vinden zijn op onze Facebookpagina en onze website. Inschrijven via de website kan via het dit contactformulier

Mochten we een te groot aantal inschrijvingen binnen krijgen waardoor wij met de 3 locaties te weinig plaatsen kunnen aanbieden, zal er in eerste instantie een wachtlijst aangelegd worden. De personen die als eerste definitief inschrijven, hebben de eerste kans, maar we zoeken ook naar een evenwicht tussen de verschillende kunstvormen om een mooie tentoonstelling te kunnen realiseren.

Nu is het aan jullie, kunstenaars, om jullie kenbaar te maken en massaal in te schrijven. Ik denk dat je, indien je er zeker wil bij zijn, dit best snel doet.

Info en inschrijvingen:

Guido Margodt

Voorzitter Willemsfonds Zwevegem

0475 69 06 82

guido.margodt@telenet.be

www.willemsfondszwevegem.be