De geschiedenis van Willemsfonds Zwevegem

2014: Het mooiste plekje

Op 14 januari werd in samenwerking met de Zwevegemse perskring en onze Willemsfondsafdeling de figuur van het jaar 2013 gekozen. Na een 3-tal stemronden kwam Wielerclub Otegem Boven als laureaat uit de bus voor hun organisatie van een Internationale Cyclo-cross voor elite heren en elite dames.
Op de tweede plaats eindigde Dominique Van Den Putte en op de derde plaats kwam "Samen sterk tegen Kanker" terecht met hun talrijke acties ten voordele van het kinderkankerfonds.

Op donderdag 13 maart vond de officiele huldiging van de figuur van het jaar 2013 plaats. In aanwezigheid van een honderdtal sympathisanten mochten de laureaten een oorkonde ontvangen en kreeg Wielerclub Otegem Boven ook nog een keramieken uil mee naar huis.

Voor de eerste maal werd op zaterdag 22 maart het cultuurcafé in Zwevegem geörganiseerd. Bezoekers konden kunstwerken van tien kunstenaars bewonderen en de kunstenaars ook aan het werk zien. Diegene die zelf de creativiteit voelden opkomen waren er schaaltjes om met acryl te beschilderen of te laten glazuren in de raku oven. De bezoekers konden ook genieten van een hapje of een drankje in de bar, waar naast de kinderkleurhoek tevens gezelschapsspelen en kaartspelen voorzien waren voor jong en oud. Als afsluiter was er het optreden van zangeres Françoise en de Zwevegemse ambiance zanger Rudi Winters.

Tijdende onze traditionele uilendis met aansluitende algemene ledenvergadering op 15 juni konden we met een 80-tal personen smullen van de overheerlijke beenham, koude groentjes en gratinaardappelen. Kort na de middag was ook een gratis tombola voorzien met prachtige prijzen.

Naar jaarlijkse gewoonte neemt Willemsfonds Zwevegem het op tegen KWB Knokke in een gezamelijk georganiseerd petanque toernooi. Die dit jaar op 28 juni plaatsvond we voor de negende keer. De wisselbeker dienden we dit jaar mee te geven met de KWB, maar de totaal stand staat met 5-4 nog steeds in het voordeel van het Willemsfonds. Na de spannende competitie werden de buikjes gevuld met een heerlijke barbecue waar een 50-tal aanwezigen van konden genieten.

Van 4 tot en met 6 juli was het Willemsfonds opnieuw aanwezig op de Zwevegemse Ommegang met de tentoonstelling "Met eigen handen" waar onze leden-kunstenaars prachtige werken tentoonstelden. De driedimentionale kunstwerken waren van de hand van Claudine Leroux, die voor de eerste maal tentoonstelde, terwijl de tweedimentionale werken van de hand van Urbain Vandeplancke waren.

Onze jaarlijkse daguitstap vond dit jaar plaats op 23 augustus. Er werd gestart met een lekker ontbijt in den Uilenspiegel in Zwevegem-Knokke om daarna de busreis richting Brugge in te zetten. Daar kregen we een rondleiding in het Jan Breydelstadium van Club Brugge. Om onze hongerige maagjes te vullen stond een puntzakje frietjes en daarna een bezoek aan het frietmuseum gepland. Vervolgens wandelden we het blokje om en kwamen we bij het chocolademuseum aan. Het verhaal van cacaoboon tot chocolade werd vertel, met een demo pralines maken. Na een drank op een gezellige terras ging het opnieuw richting bus om in Bossuit de hertekwekerij "De Boeverie" te bezoeken. Na de rondleiding werden we tot slot verwend met een overheerlijke hoevepicknick.

Op 31 augustus werd het winnende plekje in de verkiezing " 't mooiste plekje van Zwevegem" bekendgemaakt. Na de oproep aan de bevolking om hun mooiste plekje in te sturen, werden er 5 plekjes geselecteerd door de jury. Daarna volgde een tweede oproep om te stemmen.
Het Sint-Pietersbrugje en de oude Schelde arm kaapten de titel van " 't mooiste plekje van Zwevegem" weg, voor de Fatimakapel, de visvijver van Knokke, de Kapel Milandreef en de Transfo.


Op 7 september 2014 overleed Rogier Prevost. Rogier was stichtend lid en jarenlang actief als bestuurslid bij het Willemsfonds Zwevegem.

De tentoonstelling "100 jaar oorlog, Toen leven overleven was" kon tijdens het Zwevegemse kermisweekend op heel wat bezoekers rekenen. De tentoonstelling was te bezichtigen van 10 tot 16 september. De bannertentoonstelling omtrent de eerste wereldoorlog en de tentoonstelling van unieke stukken uit prive collectie werden gesmaakt door alle 1250 bezoekers, zowel groot als klein.

Dit jaar werd de kaas en wijn avond opnieuw georganiseerd. Een tachtigtal aanwezigen genoten van de heerlijke kaasschotel met brood en fruit, terwijl we konden genieten van de prachtige demonstratie flamengodansen.
Na de maaltijd werden de gasten op de dansvloer gevraagd om het slotnummer samen met de danseressen uit te voeren. Het was weer een gezellige avond.

Op zaterdag 8 november ging opnieuw onze jaarlijkse herfstwandeling door. Alle wandelaars kwamen samen in de Wieke, boven de bibliotheek, om eerst te genieten van een heerlijke koffie met een stukje cake. Daarna trok het gezelschap richting Heestert voor een tocht van ongeveer 5km. Onderweg werden enkele stops voorzien voor een drankje en een hapje. Zoals gewoonlijk eindigd de dag met heerlijke klaaskoeken in de wieke.

2013: De eerste jeugddichter van Zwevegem.

Op 8 januari werd de figuur van het jaar 2012 gekozen door een jury bestaande uit afgevaardigden van de perskring Zwevegem en het Willemsfonds Zwevegem. Op 22 februari mocht Mathias Stichelbaut dan de uil in ontvangst nemen voor zijn uitmuntende prestatie op de "Vlaamse Fysica Olympiade" en de "Wereld Fysica Olympiade" in Tallin, Estland. Dit onder het goedkeurende oog van een 120-tal aanwezigen.
Op de tweede plaats eindigde "Samen Sterk tegen Kanker" uit St-Denijs, de derde plaats werd veroverd door de jonge pianiste Camille Dupont.

Op vrijdag 22 maart ontvingen we Lieven Debrauwer met zijn theatershow “Eindelijk Zwanger”. Een 120-tal bezoekers genoten van de voorstelling met foto's en filmbeelden en de Nederlandse cabaretliedjes van onder andere Wim Sonneveld, Henk Elsink en Annie MG schmidt.

Op zaterdag 25 mei werd het jaarlijkse petanque toernooi georganiseerd in samenwerking met KWB Knokke. Wij konden dit jaar de wisselbeker terug afsnoepen en de voorsprong behouden. De stand is nu 5 - 3 in het voordeel van Willemsfonds Zwevegem. achteraf konden een 50-tal aanwezigen genieten van het varkenshaasje op de barbecue.

De eerste jeugddichter van Zwevegem werd bekendgemaakt op 1 juni voor een publiek van ongeveer 50 personen, droegen de laureaten hun zelfgeschreven gedicht voor. Marthe Segers won de eerste poëziewedstrijd voor jongeren van twaalf tot vijftien jaar van het Willemsfondsmet het gedicht "Fan van ...". Zij keer de hoofdprijs van 250 euro en een mok met haar gedicht op.

Op 8 juni werd de algemene ledenvergadering gekoppeld aan een bezoek aan "Hof 't Klokhuis" in Sint-Denijs. We werden er verwend met koffie en heerlijke pannenkoeken. Daarna was er een rondleiding in de boomgaard en  kregen we uitleg rond bijen en bijen-producten, geïntegreerde teelt, het maken van fruitsappen en zelfs een beetje geschiedenis van Sint-Denijs.

Tijdens Zwevegem Ommegang van 4 juli tot 7 juli was onze jaarlijkse tentoonstelling opnieuw een succes.  Dit jaar kregen twee van onze leden de kans tentoon te stellen. Marianne Deryckere en Marc Blomme zorgden voor een geslaagd evenement.  Op de vernissage genoten een 120-tal personen van de openingstoespraken van de burgemeester Marc Doutreluingne (Zwevegem), gevolgd door een een hapje en een drankje.

Op 31 augustus was er de jaarlijkse daguitstap. Om de dag goed te beginnen kregen we een lekker ontbijt in de Freezebeeze in Zwevegem. Daarna leidde de burgemeester ons rond in het nieuwe gemeentepunt. Na de rondleiding reed de bus richting naar Gottem naar brouwerij Sint Canarus. Na het proeven van de lekkere biertjes konden we onze beentjes onder tafel schuiven voor een breugelmaaltijd. Na het middagmaal ging het richting Kruishoutem waar we een bezoek brachten aan het schoenenmuseum, waarna een drank op een gezellige terras wel voor verfrissing kon zorgen. Na het terrasbezoek ging de reis richting Kuurne naar de chocolaterie Lucardi. Na dit bezoek was het tijd om het avondmaal te nemen in den Uilenspiegel te Zwevegem-Knokke.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Willemsfonds een tentoonstelling tijdens het Kermisweekend van 5 tot 9 september. Ook dit jaar werd de tentoonstelling een succes en konden de vele bezoekers de werken van kunstenaars Jan D'haene en Sabine Declercq bewonderen.

De Tapasavond met Wereldmuziek van ArtoMundo op 18 oktober was een groot succes. Alle aanweziging konden genieten van een heerlijk bordje tapas en de prachtige muziek. De 3 muzikanten van Arto Mundo brachten hun wereldmuziekprogramma waar verschillende stijlen en instrumenten van diverse continenten aan bod kwamen.Op hun muziek kon niemand blijven stilzitten en het duurde dan ook niet lang voor de eerste danspasje werden gezet en er zelfs een heuse polonaise werd ingezet.

Naar jaarlijkse gewoonte vond begin november onze herfstwandeling plaats. In zaal de Wieke, boven de bibliothee, konden de 50-tal deelnemers eerst genieten van een heerlijke koffie met een stuk lekkere cake om daarna met de wagen richting Otegem te trekken. Van daaruit vertrok de tocht van ongeveer 5 km, met hier en daar een stopplaats. Om af te sluiten trok iedereen terug naar zaal "de Wieke" voor koffie met klaaskoeken.

Met een klein aantal leden werd in december een bezoek gebracht aan de kerstmarkt van Eindhoven. Een kleine kerstmarkt maar het prachtige winkelcentrum van Eindhoven en het lekkere eten onderweg maakten van deze uitstap een pracht reisje.

2012: Provinciale prijskamp voor schilderkunst tijdens het 35-jarig bestaan ...

Op 10 januari werd Sofie Hooghe verkozen tot figuur van het jaar 2011. Sofie werd dit jaar bij de elite Belgisch kampioene Triathlon (als belofte) en haalde op zilver op het WK. Ze haalde het voor Mercarto voor de organisatie van het minivoetbaltoernooi in Moen en Rishan Kasai, die werd uitgeroepen tot internationale vredesvrouw.

Op 6 maart volgde de huldiging van onze laureaten in de foyer van het theatercentrum. Ruim 90 personen vierden met ons mee en hoorden Stefaan De Paepe vertellen over de prestaties en de weg naar het succes van Sofie Hooghe. De overige laureaten werden voorgesteld door schepen van Cultuur Ann Cosaert.

Op 17 maart was er een bezoek aan het nieuwe crematorium te Kortrijk. We kregen er een boeiende uiteenzetting en een mooie rondleiding.

Op 26 mei hadden we voor de zevende keer het Ricard petanque toernooi i.s.m. KWB Knokke. Dit jaar kon de KWB de kloof een beetje dichten door het toernooi te winnen. Dit brengt de stand op 4-3 in het voordeel van Willemsfonds Zwevegem. Na de spannende competitie volgde een overheerlijke barbecue waar een 60-tal deelnemers van konden genieten.

Op 9 juni hadden we onze algemene ledenvergadering. Met 50 personen brachten we een bezoek aan de gloednieuwe "B&B De Deugdzonde" te St. Denijs. Na de rondleiding en de algemene vergadering was er nog een heerlijke broodmaaltijd voorzien.

Van 29 juni tot 1 juli was er onze jaarlijkse tentoonstelling tijdens Zwevegem Ommegang. Ook dit jaar kregen leden-kunstenaars terug de kans tentoon te stellen. Rogier Prevost (schilderwerken) en Anne-Marie Withouck (keramiek) zorgden voor een geslaagd evenement.  Op de vernissage genoten een 80-tal personen van de openingstoespraken van burgemeesters Carl Vereecke (Kuurne) en Claude Vanwelden (Zwevegem), gevolgd door een een hapje en een drankje.

Op 25 augustus was er de daguitstap. We vertrokken om 8u aan zaal St Paulus te Zwevegem. We kregen ontbijt een interessante uiteenzetting in de ambachtelijke brouwerijt 't Gaverhopke te Stasegem.Om van het heerlijke gerstenat te proeven was het echter nog iets te vroeg.  Daarna trokken we naar Kruidenkwekerij Claus te Kruishoutem De gepassioneerde bedrijfsleider vertelde honderduit over kruiden, recepten, historiek van het bedrijf. Tot slot kreeg iedereen nog een kruidenplantje naar keuze mee. Na de picknick in de orangerie van de kruidenkwekerij trokken we naar Oudenaarde. In suikerbakkerij Jan van Gent werden we ontvangen met koffie en een mattentaartje, gevolgd door een demonstratie van en uiteenzetting over het maken van de ambachtelijke snoepjes. Tot slot kreeg iedereen ook nog een doosje snoep mee naar huis. Als laatste brachten we een bezoek aan Filliers te Deinze voor een rondleiding en proeverij.

Na dit bezoek keerden we terug naar Zwevegem, waar we in St Paulus genoten van een glaasje en beenhesp.

Tijdens het Kermisweekend van 7 tot 10 september, was er onze vijfjaarlijkse provinciale prijskamp voor schilderkunst.

50 kunstenaars gingen de uitdaging aan om hun werk in te schrijven en mee te dingen naar de mooie prijzen. Een deskundige jury ging grondig te werk om uit alle inzendingen een winnaar te kiezen. De jury bestond uit voorzitter Joël De Rore, secretaris Marianne Deryckere, Marcase en Jean Birquin, allen gerenomeerde kunstenaars.

De laureaten werden bekendgemaakt op de, druk bijgewoonde, vernissage op vrijdag 7 september:

1ste prijs: Glenn Marys uit Brugge
2de prijs: Marnix Beirlandt uit Ingelmunster
3de prijs: Urbain Vandeplancke uit Zwevegem

Op vrijdagavond 5 oktober was er onze jaarlijkse kaas en wijnavond. De ruim 70 aanwezigen genoten van een gezellige maaltijd. Daarna volgde een optreden van Maurice Wauters, beter bekend als Cyriel uit Wittekerke. Hij haalde allerlei deuntjes uit zijn  draaiorgel en zorgde hierbij voor een uitbundige sfeer in de zaal.

Onze erevoorzitter, Patrick Vincke, werd gehuldigd als verdienstelijk bestuurslid. 30 jaar inzet verdiende tijdens deze avond extra aandacht.

Op zaterdag 10 november was er onze jaarlijkse herfstwandeling. Kort na de middag kwamen we met een 40-tal mensen samen in de Wieke, boven de bibliotheek, om te genieten van een heerlijke koffie met een stuk lekkere cake, gebakken door Carine. Daarna vertrokken we in groep voor een tocht van een km of 5. Onderweg werden natuurlijk de nodige stops voorzien: een opkikkertje onder de vorm van een jenever, een drankje bij de tafeltennisclub aan de brug en een versnapering zorgden voor een lekkere afwisseling.

Na de tocht was het terug verzamelen geblazen in de Wieke om nog na te genieten van de voorziene Klaaskoeken met koffie.

Op het einde van dit jaar namen Hervé Devos en Bertaud Degroote afscheid als actief bestuurslid bij het Willemsfonds Zwevegem. Wij danken hen voor hun jarenlange trouwe dienst en hopen hen nog vaak op onze activiteiten te mogen verwelkomen.

2011 : Portugese wijnen en Duitse kunst ...

Op 11 januari werd voor de 28ste keer de figuur van het jaar verkozen. Het streekbierenfestival werd gehuldigd voor de uitstraling dat het heeft tot ver buiten de gemeente. Tweede werd Sofie Hooghe, wereldkampioene en Belgisch kampioene duathlon in haar reeks. Dominiek Vercruysse, voormalig pastoor in Zwevegem Knokke, werd eervol derde.

Op 17 februari was er de huldiging van de laureaten. Ook nu kon dit gezellig feest rekenen op een talrijke opkomst...

Op 25 februari verdedigde onze kwisploeg met succes hun tittel op de kwis van de culturele centrale. Net als vorig jaar werd het na een spannende strijd tot het einde. Proficiat aan Davy, Steve, Kevin en Klaartje....

Vrijdag 18 maart waren ruim 230 aanwezigen getuige van het optreden van Karel Declercq in de theaterzaal. Een organisatie in samenwerking met WF afdeling Kuurne. Iedereen genoot van een geweldige avond.

Op 8 april was er de wijnproefavond. Onder een ruime belangstelling konden we proeven en genieten van tal van Portugese wijnen, aperitieven en digestieven. Een geslaagde avond waar velen onder ons een nieuw wijnland ontdekten.

Op 28 mei was er het traditionele petanquetoernooi tegen KWB Knokke. Het was de zesde editie. Met vereende krachten zorgden onze Willemsfondsploegen voor een vierde overwinning. Dit brengt de tussenstand op 4-2. Na de sportieve prestaties werd afgesloten met een lekkere Ricard als aperitief en een heerlijke barbecue.

Op 26 juni was er onze Uilendis met algemene ledenvergadering. Met 84 schoven we aan voor beenhesp met groentjes en gratinaardappelen.

Het eerste weekend van juli was er onze traditionele tentoonstelling voor leden met Zwevegem Ommegang. Carine Delapierre en Bart Vandenheede zorgden met keramiek en schilderwerk voor een heel geslaagde tentoonstelling "expossée met 2". Voor Carine, tevens ook lid van ons bestuur, was het een primeur. Zij stelde voor de eerste keer haar beelden ten toon. Deze werden op een groot enthousiasme onthaald. De schilderwerken van Bart zijn bij het Zwevegemse publiek al langer gekend en worden elke keer opnieuw heel goed onthaald.

Op zaterdag 20 augustus stond een dagreis op het programma. Aan het zwembad verzamelden 55 deelnemers voor een interessant programma. De ijshoeve d’Hooge Scheure in Deerlijk werd de eerste stop. Hier genoot de ganse groep van een heerlijk ontbijt met hoeveprodukten. Dit werd gevolgd door een bezoek aan biscuiterie Jules Destrooper te Lo. Na een interessante rondleiding en het onvermijdelijke proeven volgde het middagmaal in de Oude Abdij te Lo.  Het was genieten. Na de middag stonden nog 2 culinaire bezoeken op het programma met Chocolaterie Sweetline te Diksmuide en kaasmakerij ’t Dischhof te Keigem. Ten slotte was er nog het avondmaal in restaurant De Koperen Haan in Ieper. Moe maar voldaan stapte iedereen terug van de bus in Zwevegem.

Tijdens het kermisweekend van 10 en 11 september ging één van onze jaarlijkse tentoostellingen door. Dit jaar nodigden we terug kunstenaars uit onze partnerstad Lorsch uit. Zij zorgden voor een hoogstaande tentoonstelling die meer dan 200 bezoekers over de vloer kreeg.

Op 14 oktober was er onze jaarlijkse kaas- en wijnavond. In het kader van de 10 daagse van het woord brachten enkele bestuursleden een paar gedichten. Het ensemble "De blekke doze" luisterde de avond op met muziek, doorspekt met een komische noot.

Het werd een geslaagde avond waar alle aanwezigen van genoten.

Tussendoor werden nog 2 van onze bestuursleden in de bloemetjes gezet.Yvan Nys en Guido Margodt, respectievelijk voor 20 en 10 jaar inzet als bestuurslid.

 Op 19 november was er onze herfstwandeling. Met een 40-tal deelnelers een succes. We kwamen samen in zaal "de Wieke" boven de bibliotheek, waar iedereen kon genieten van een kopje heerlijke koffie met cake (gebakken door ons bestuurslid Carine). Na de koffie volgde een tocht, in een heerlijk herfstzonnetje, van ongeveer 6km met diverse stopplaatsen. Daar werden we verwend met een drankje of een hapje. Deze gezellige namiddag werd afgerond met koffie en klaaskoeken...

2010 : Tentoonstelling Imago

Ook dit jaar begonnen we met de verkiezing van de figuur van het jaar. Cineast Marc Desmet werd op 12 januari verkozen tot laureaat dankzij het winnen van verschillende prijzen voor zijn film :"Den Ellentriek" in 2009. Hij haalde het voor Joyce Vanderbeken als Belgisch kampioene veldrijden en René Vervaecke als afscheidsnemend organisator van de cyclocross te Otegem.

Op 18 februari volgde de al even traditionele huldiging met 3 stralende laureaten. Na de inleiding van voorzitter Yvan Nys fungeerde Ronny Claus als gastspreker om de laureaat voor te stellen aan de meer dan 80 aanwezigen. Schepen van cultuur Ann Cosaert deed hetzelfde voor de nummers 2 en 3.

Op 5 maart organiseerden we samen met de afdeling Kuurne een Jazz-avond. Er waren een 70-tal aanwezigen waaronder een 20-tal uit Zwevegem. Het werd een aangename muzikale avond gebracht door 2 combo's met jonge en minder jonge studenten aan de muziekacademies van Gent en Kortrijk.

Op 13 maart hadden we in de parochiezaal te Zwevegem een bierproefavond. 18 deelnemers konden proeven van 6 bekende en minder bekende bieren onder de deskundige begeleiding van Geroen Vansteenbrugge. Hij vertelde honderduit over bieren, brouwerijen, abdijbieren, trappisten, ... Kortom een leerrijke en aangename avond.


Op 18 maart kregen we het spijtige nieuws dat bestuurslid Christine Callens overleden was.

Christine heeft zich jarenlang ingezet voor het Willemsfonds.


Op 25 april hadden we onze sneukeltocht, gekoppeld aan de algemene ledenvergadering.

Het was schitterend weer om een tocht te maken door Moen met een aantal stops

waar lokaal bereidelekkernijen werden gepresenteerd.

In het "Oud Gemeentehuis" werd afgerond

met de algemene ledenvergadering eneen overheerlijke boterham.

De ruim 40 aanwezigen trokken voldaan naar huis toe.


Op 5 juni was er het jaarlijkse petanquetoernooi tegen KWB Knokke in petanqueclub Okapi. Dit jaar moesten we de overwinning aan KWB laten.  Na enkele spannende wedstrijden slaagden ze er in de stand terug brengen tot 3 - 2. Toch bleef het een gezellige namiddag, die al even traditiegetrouw afgesloten werd met een heerlijke barbecue.

Op 24 juni overleed Robert Vlieghe. Robert was stichtend lid van het Willemsfonds in Moen en later ook jarenlang bestuurslid van Willemsfonds Zwevegem.

Het eerste weekend van juli hadden we traditiegetrouw één van onze tentoonstellingen. Dit werd exposée in 't foyer georganiseerd. Een tentoonstelling door leden van het Willemsfonds. Lieve Everaert, Claudine Buysschaert en Luc Bultheel zorgden voor een geslaagde expositie. Ons bestuurslid Lieve Everaert stelde voor het eerst tentoon en oogste een groot succes met haar beeldjes.

Op donderdag hadden we de vernissage met een 80-tal aanwezigen. De tentoonstelling was op zaterdag en zondag open voor het publiek. Ongeveer 200 belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Op zondagvoormiddag, tijdens het officieel gedeelte van de verbroederingsfeesten met Lorsch en Le Couteau, mochten we nog eens 200 personen extra verwelkomen. Ook de bezoekers uit onze partnersteden, hun gastgezinnen en de officiële genodigden genoten met volle teugen van deze prachttentoonstelling.

Op  28 augustus gingen we op verrassingsreis. Waar we heen trokken was voor de 30 aanwezigen een complete verrassing. We startten net over de Nederlandse grens in Aardenburg. Daar vonden we een escargotskwekerij waar we alles te weten kwamen over het leven van de wijngaardslak. Op het einde van het bezoek was er het proeven van de lekkere beestjes, op verschillende manieren klaar gemaakt.             

Daarna trokken we naar Maldegem. In de Smoufelbeekhoeve mochten we onze picknick nuttigen. Daarna kregen we een rondleiding in het museum met een wagenmakerij, een werktuigenmuseum en oude tractoren. Een beetje verder in Maldegem vonden we pomme Charelle. Een bedrijfje waar zoete appelwijn gemaakt werd. De gastheer verwelkomde ons met een deskundige uitleg en ook hier kon er van het drankje geproefd worden. In de late namiddag trokken we een paar km verder naar een paardenmelkerij. Ook hier volgde een uitleg een een proevertje. De avond werd op de paardenmelkerij afgesloten met een heerlijke BBQ.

Met de kermis in September hadden we de reizende tentoonstelling Imago te gast. Een prachtige tentoonstelling die de laureaten van de provinciale prijskamp van Willemsfonds West-Vlaanderen naar Zwevegem bracht.

We namen dit jaar ook afscheid van één van de pioniers van Willemsfonds Zwevegem. Walter Declercq was jarenlang actief binnen onze vereniging en was ook nog geregeld aanwezig op onze activiteiten.

Op 15 oktober was er onze jaarlijkse kaas en wijnavond. 90 aanwezigen genoten van het eten en de sfeer. Er waren de 3 wijzen die langs kwamen en als toemaatje hadden we een heel deskundige accordeonist die voor een extra muzikale omlijsting zorgde.

Op 20 november hadden we onze herfstwandeling die voor de eerste keer door ging en ook dit keer een grandioos succes werd. Een 40-tal deelnemers trokken op pad en werden onderweg verrast met verschillende lekkernijen.

Op 11 december trokken we met de bus naar Aken voor een bezoek aan de kerstmarkt. Het werd een gezellige dag, die werd afgerond met een lekkere maaltijd in het Lindenhof te Deerlijk.